Старик

Дмитрий Соло
3.52.

Ангелов белых руки зажигали над ним свечи
и сладкий янтарный запах серебрил инеем его плечи

По улицам кралась полночь по ущельям летели тени
приближалось что-то сотрясающее землю

Красные желтые черные телеграммы отправлялись сами собой кому-то
большое веселье в мире начиналось в это странное утро

Как танцовщицы юной бедра перед ним танцевали
бесновались невесты-травы и цыгане играли

Те цыгане как серафимы терзали  гитары
а их ручные медведи плакали как живые

Просыпалось все сбрасывая сон
    начинался новый день  под колокольный звон


Он открыватель   истин хранитель колеса старик
его коней то бег то рысь и грохот слов рычанья рык

И бог наполнит его чашу и птицы окружат кольцом
и повинуясь их указу колоколов прольётся звон

В борьбе невольной хорошея над наковальней молот пел
а сталь хрипела задыхалась закаляясь  сильней и сильней

===========================================================

Солоинк . Эстетика Абсурда

Рецензия и видео на стих  http://soloinc.ru/?p=2517

==================================


3.52 An old lord


White angels' hands lit candles over his profile
and sweet amber smell silvered his shoulders with rime

Midnight was crawling in the streets shadows were flying in the gorges
something shaking the earth was approaching

Red yellow black telegrams were sent to someone on their own
great fun in the world started that strange morn

Like a young dancers' thighs danced in front of his face
there were raging brides-grasses and gypsies played

Those gypsies like seraphs tormented guitars
and their tame bears cried like alive

Everything awoke throwing off dreams
    a new day started under bell rings


He is the discoverer  of the truths the keeper of the wheel old lord
his horses' running or trotting and the roll of words growling roar

And God will fill his cup and birds will circle him in a ring
and obeying to their decree the bells will start to ring

In the forced struggle getting better over the anvil there was a singing hammer
and steel spoke hoarsely panting  more and more becoming hardened