Тут щось не так

Володимир Микитенко
Тут щось не так,
Тут хтось щось сплутав,
Добра й зла гени сполучив,
І вийшла сірая облуда,
А ти, бач, світло нам сулив.

А де воно? Нема нічого!
Була надія – та хтось вкрав,
Верніть мені так мало: Бога,
Конячку й соху, що я мав.

І нивку, хоч маленьку, в полі,
У осінь-мряку – на сіряк,
А щоб беріг любов і волю,
За пояс гострий ще тесак.

І більш нічого. К чорту рівність!
Нехай живе не скритний пан.
Мою не заховати бідність
В брехливий рівності жупан.

1970 р.