Травень мисяць

Володимир Микитенко
Травень місяць, в небі місяць,
Від кохання – золотий,
А завод своїм гурчанням
Залишив в грудях сліди.

Через тебе, через кого ж
Мій оцей лунає спів…
І не бачу я нічого,
Крім твоїх очей і брів.

Бо крім тебе, твою вроду
Ні про що я вже не мрію,
Ще про Волги сині води
Та про зорі, що леліють.

Та про місяць над водою,
П’яні верби в тумані…
Нащо я зустрівсь з тобою?
Зав’язала світ мені.

1982 р.