Кельгоманьконь ванфтоськ

Николай Циликин
Аф аньцек ломань сельмода
Эсь кельгоманьконь кяшендеськ.
А штоба афоль эшенде,
Сонь ванфнеськ васень кельмода.


Ужяльдеськ, кода маштоме,
Иськ пичефте илядняда.
Эсь ётксонк вятнеськ кядняда
Вень шобдать эзга шаштозня.


Сонь ашеськ када эрьгодемс,
Сюлмаф кинянзон орадоськ.
Минь арушинц сонь кородоськ
И венцяндама серьгядеськ.