***

Николай Циликин
Уихть коволхне алга,
Пяльдихть-понайхть ведь уськт.
Комафтф прянят вирь фталга
Кизось салава тусь.


Менельть сенемоц тярьгодсь,
Сталмоц матрай-люпштай…
Коза кизозе эрьгодсь?
Меки мес аф мърдай?


Вармась вальмалон лотксесь,
Начка лопаса сельгсь.
Азость, мезенди сёксесь
Лямбе кизозень нельгсь?


Нинге кемама ёньцон,
Меки кизоть учсян.
Эряфть коенза сонцень, –
Тапайхть койс коре ян.