Сялги валть питнец

Николай Циликин
Кяженьбачк сялги вал ляцеть,
Сярятьфоц седизон мольсь.
Тошнась-ризфсь мяштезон эци,
Ваймонь шумбрашизе кольсь.


Тюсне сельминголен пацькавсть,
Коськсь ару кельгомань ляйсь.
Кельгомась кяльготнеф-васькафтф,
Янозе пезсь тяри шяйс.


Мезське аф кенярьфти эсон,
Арьсеф мяльсь обжавсь и тусь,
Вержокшись шисон и весон…
Коста тя сялги валсь мувсь?!