***

Николай Циликин
Тяшттне церянь товкс срадсть менельть келес,
Панчфне сельмот концть, прясна утявсть,
Кизонь вес кирендсь ваймама велесь,
Шонгар шобдаса вельхтясь, – сутямсь.


Тага вальмязень панчса веть каршес,
Ононь кандынясь пялон сувай,
Цёфкскясь прялксонди мор ладяй-арьси,
Аньцек монь домазе аф сай.


Ковнясь шобдавас тяштенят ёлгай,
Шашни валдоняц сетьме кудган.
Везень ётафтса таколдозь колгат,
Мархтот васьфтемань шизень сюдан.