Сёксень садса

Николай Циликин
Мазоптф саднязе сёксень зърняса,
Тацяндсь нармонь кяльсь тяса тундас.
Мельдень марьсь марлюксть тёгоньца-пряса
Тарад пеняти кярьмодсь-кундась.
Сельмованфса марьть палайне щёкас,
Мъзолфкац вайме эрьхкозон прась.
Ацянтф сетьмошиц седизень токась,
Лятфнембяльне кать-коза сърхкасть.
Пяк кунардоннесь мялямсон вельмось
И юрназевсь сон нарфоди толкс.
Аньцек псиц васень кельгомать кельмось,
Шава саднязон ортанясь сёлкф.