Нехай в музей ведуть усi дороги!

Таня Танюк
Кажуть, минуле нікому не треба.
Вгору, вперед, щоб дістатися неба!
Пробачте, лишилась маленька проблема:
Коріння тримає не тільки дерева.
 
Людям так само потрібна основа
Для руху вперед чи навіть угору.
Без пам’яті часу та схеми історій
Минуле – це хаос. Роз'ятрений, хворий.

Тому серед нас берегині існують,
Вони і свій рід, і країну пильнують.
Вони, як ніхто, все прадавнє цінують,
Красою традицій нам погляд милують.

Для них музейна справа – справа честі,
Їм щира небайдужість справді лестить.
Я хочу побажати головного:
Нехай в музей ведуть усі дороги!