Зайздрасць

Елена Шульга Сидорко
Зайздрасць-горшае на свеце
З тых заганаў,што ў нас ёсць,
Ад яе хварэюць дзеці,
Праз яе бярэ нас злосць.
     Цацак болей у другога-
     Дзіця голасна крычыць
     І забіць гатова тога,
     Каму лепш на свеце жыць.
Дзіця потым падрастае,
Ну а зайздрасць побач з ім:
-На мне вопратка не тая!
Мы не тое п'ём,ядзім!...-
     Сусед грошай многа мае,
     "Тачку" новую купіў,
     Яго жонка неблагая,
     Дачу цесць ім падарыў...
У мяне ж,як у нябогі,
Тое-сёе толькі ёсць...
Працягнулі каб усе ногі!-
Разбірае кагосць злосць.
     Людзі,што не падзялілі?
     Вам навошта зайздрасць мець?
     Адбірае яна сілы,
     Набліжае нашу смерць.
Богам што наканавана,
Не мінеш яго ніяк:
Мужыком ты будзь,ці панам-
Нас усіх сажрэ чарвяк.
     Зайздрасць-горшае з заганаў
     Тых,што мае чалавек.
     Не рабі жыццё паганым,
     Не азмрочвай свой ты век!