Всичко

Емил Миланов
               На Олеся

[песничка за теб]
[мотив]


Пролет в полето.
Слънце в небето!
Само теб те няма.
И е всичко измама.

Нищо не ми липсва.
Даже ми артисва!
Весел от сън ставам.
Нужда не познавам.

А там, в полята -
мойта изгора!
Виж я, с децата -
в светлина облята!

Пролет в полето.
Слънце в небето!
Само теб те няма.
И е всичко измама.

---

Илюстрация:

Цит.: