З побаченням!

Надежда Линник
(сторінки старенького зошита)

                ***
 
Дід  у  Місті  гостем  був
День  один - і  драпонув.

Своїй  Бабці  все,  як  слід,
Розповів,  що  бачив  Дід:
-Всі  здорові  в  Місті,  живі,
Підросли,  не  в  нас - красиві,
Про  життя  говорять  "кайф",
"Колу"  п'ють  і  "Герболайф".
Гру  якусь  купили  "Джиппі",
Шорти,  наче  в  кинотипів,
Моду  знають,  що  є  в  світі,
Мають  джип,  одіти  в  "хипі".
Носять  зачиски-"хвости"
І  Онуки,  і  Батьки,
Все  "о'кей"  і  "вері  гут",
Не  врубилась?  Вчухла  тут.

Знову  плачеш,  нема  діла
Їм  до  нас,  мовляв,  скормила...

В  них  роботи  не  злічити,
Треба  їхать  відпочити
На  курорт  на  літо  льотом,
Уявляєш - самольотом.
Щоб  коли  верунулись  з  Сочі,
Де  під'їли  б  жиру,
Призвести  найшлися  б  мочі
Доладу  квартиру.
Килими  повибивати,
Все,  як  слід,  помити,
Меблю  відпалерувати,
Ще  й  біфштекс  зробити.

Затаскали  до  квартири,
Не ввійти,  не  в'їхать,
Що попало,  до  безміри,
Чим  же,  бідним,  дихать?

На  роботу  Батькам  треба,
А  Онукам  в  школу,
Ще  й  надвечір  про  "Дикарку"
Взнать  нову  кромолу.
Щоб  інфляцію  здурити,
Їм  не  втратить  гроші,
Треба  "баксами  крутити"-
Прибутки  хороші!

Ми  ж  отут  сидим  у  хаті:
Пополовсь - на  ліжко,
Поробивсь - мершій  "плювати",
Суп поїв…  ще  трішки.
Покосили,  накормили,
Полили  і  з  двору,
Накопали,  подоїли,
Занесли  в  комору.

Якби  їли  ми  медичне,
То  були  б  самокритичні,
В  місті  ж  хімія  одна,
Можна  ж  так  дістатись  дна.
Засвітитись  би  навскрізь,
Темні  плями  були  б  скрізь,
Враз  "запас"  свій  промотали  б,
Без  корови  і  без  сала.

То  ж  вгамуйся  ти,  Старенька,
Та,  здолавши  втому,
Помолись,  щоб  шлях  легенький,
Їх  привів  додому!

(ЛНД)

1996

(фото - интернет)