На розлуку

Иван Галета
Мої тихі, рідні вірші!
Лиш до вас я пригорнуся,
Лиш до вас я притулюся,
Коли жити стане гірше.

Лиш для вас душа відкрита:
Ви одна моя надія.
Моя доля недобита
Тільки з вами молодіє.

І кого я ще зустріну,
Перед ким розкрию душу?
І кому в тяжку годину
Я довіритися мушу?

Ех, підемо разом далі
Із пожитками своїми
В світ широкий від печалі,
За літами молодими.

Не журись, моя надіє,
Хліб знайдемо в хаті кожній.
Тільки палиця замріє,
Пил здіймаючи дорожній.

Ну, вперед. Забудем болі.
Ген зоря вгорі палає..
Вічне колесо поволі
Світ над нами повертає.

«Земля людей» 1949-1978 р.р.