***

Чарли Марс
нас змушують не бачити, не чути.
нас змушують шанувати не шанованих.
нас змушуют любити Іуду.
з нас роблять ідіотів зачарованих.

і робимо ми те, чого не хочем самі.
живем на благо інших аборигенів.
нас підкоряють дешеві драми.
ми не маємо к життю антигенів.

у кожного над нами керівник.
у нього також керівник з грошами.
не маємо ми вільності в житті.
я маю тільки вільність розкидатися віршами.

і той, хто стверджує, що вільний.
я в голос сильно розсміюся.
ніхто не вільний, тільки птаха,
а я у кут квартири з пляшкою заб'юся.