Рiдний край

Александр Филенко
                "У мене ти – одна єдина,
                Одвічна радість і жура.
                Ти будеш жити, Україно,
                Країна щастя і добра"



                ***
Казали, що кінець, усе, ніхто води не піднесе,
Зламають труднощі, залишить розум, згине…
А він живе, козацьку славу в світ несе
З любов’ю у думках, та й до свободи лине.
Мій рідний край не вмер, прокинувся від сну,
Відкинувши весь бруд, чекає на весну!
Лелеки прилетять і сонечко зійдЕ,
Прозріють люди, зачарують квіти.
Усюди радість серденько знайде,
Наступить мир і посміхнуться діти.
То хай щастить йому завжди, біда не зазіхає,
І на відродженій землі за волю тільки дбає.
Мій рідний край не вмер, міцніє і стоїть,
Чому ж, тоді за все, вночі душа болить…