Весни буяння або про ветер

Ольга Новосветловка
 Після зимових холодів відразу, – літо.

Океан тепла і світла,
Трав буяння, квітів.
Дерев казково-цвіт,
Весни-краси привіт.

Хмарин легких гуляння,
І ароматів неповторних чудеса,
І вітру юного зітхання,
Землі заквітчана коса.

Невтомний вітер-трудівник,
Пустун і балагур, і жартівник
Вершини трогає у віт,
Та пестить, колисає світ.

Дівчатко гладить по щоці
І хмарок зграйки підганяє,
Чи присилає нам дощі,
Чи перехожих з ніг збиває.

Ти, друже, з вітром говори,
За прохолоду в спеку дякуй,
Не лай його і не свари,
Звернись, тихенько побалакай.

Почує він слова твої і
                посміхнеться,
Коли розбудиш, він проснеться,
Розправить крила і злетить
В безкрайність неба і блакить.

З дощем легенько потанцює
І обіймется з світом,
Тендітну квітку поцілує
Та спати ляже в вітах.   
                Травень 2013р. Новосвітлівка       
  25 березня ще був великий сніг і мороз до 20 градусів. А на початку травня – відразу літо!: температура біля +20, + 25.
     Осінь 2012р.була теплою і сухою, дощики пішли в кінці жовтня . Запаси   вологи у грунті великі.
     З кінця  листопада до 27 грудня трималася справжня зимова погода: великий сніг  та морози:- 15, – 25 градусів. Січень 2013р. порівняно  м’який, зі снігом. У лютому було декілька  днів з завірюхою,  морози чергувалися з теплом, сніг - з дощем.
     Березень подивував справжньою зимою. Початок квітня був багатий дощами. Десь з 10 квітня до 10 травня не було дощів, дерева зацвіли майже одночасно з 16 квітня,  Під час цвітіння дерев морозів не було,  був один 20 квітня (-3 градуси), який врожаю плодових не зашкодив. 
         Весни буяня або Про вітер   (Після зимових холодів відразу, – літо)