Эллэ ничек, килде бу кыш!

Ямалеев Марс
Эллэ ничек, килде бу кыш!
Бер ж,ылыта, бер салкын.
Тэбигатьтэ ан,ламыйча,
Калган инде тынлыкта.
      Кун,еллэрдэ бер боега
      Бер шатлыктан шашына
      Чэчкэгэ йомарланада
      Ошеп боресен коя.
Эллэ ничек, килде бу кыш!
Буталды язы,козе.
Заманалар узгэрэме,
Югалтып тормыш тосен.
      Ян,а гына кар яауда
      Ж,ил чыга, эреп бетэ
      Кун,еллэр сагышка бата,
       Уйларга алып китэ.
Кичерербез тэбигатьнен, ,
Шаяртып сынауларын.
Ж,эйлэр ж,иткэч сагынабыз,
Кышнын, котеп айларын.
 03.02.2016г.