Син югалдын, томанда эреп

Ямалеев Марс
               
Тагын тэуге кабат безне язмыш , барган юлларда очраштырды.
Кукрэклэрдэ ярсып типкэн йорэк , капма- каршы китереп бастырды.
Очрашкан юлда без озак итеп , сары сагышларда коенеп,
Бер сузсез кузлэр белэн сойлэшеп , тора бирдек уйга бирелеп.
      Очрашкачтын тэуге кабат кузлэр, ник назын,ны читкэ алдын, син?
      Туры карап нигэ кузлэремэ ,  ник югалттын,  мине димисен,?
      Нигэ мине уткэн юллар буе ,  онытырга телэп йорден,  дип
      Югалган юллардан эзлэп табып , озлеп коттем дип ник эйтмисен, ,
Исен,дэме томанлы урамда, йоргэн идек авылны гизеп.
Кузгэ карап «гафу ит»  -диден, дэ  син югалдын,  томанда  «ереп».
Юлда эрнеп янган йорэк белэн , аерылдык кун,елдэ бушлык.
Томанда югалган мэхэббэтне , булмый инде кабат кабызып.
       Синдэ элдэ шундый назлы кузлэр , тик назлыйлар башка бутэнне.
       Купме янсада йорэк сагынып , миндэ инде ялгыз тугелмен.
       Кермэ мин,а  иркэм тошлэремэ , озелгэн аралар мэн,егэ.
       Очрашырга  безнен, юллар юктыр , илтэр сукмакларда кумелгэн.