п сня степу най полине до самого неба...

Владислава Даценко
Чом ти зажурився,
Степе мій широкий?
Най вітер розвіє
Сум твій на всі боки.

Най вітер розвіє,
Най небо заплаче.
Шукав свою долю,
Знайшов смерть, козаче.

Знайшов смерть незвану
В полі при долині.
А душа то й проситься,
До Бога полине.

До Бога полине,
Й до самого сонця.
Дарма мати ще чекає
Сина під віконцем.

Чого ж ти не плачеш,
Як інші ридають.
Бо герої на цім світі
Та й не помирають.

Бо герої не вмирають,
Нащо ж сльози лити?
В нашім серці, наших думах
Вічно будуть жити.

Чом ти зажурився,
Степе мій шировкий?
За мить помарніли
Молодії роки...