Вилер. Глаза

Назиль Махмуд 76
Кьуд пата ван къачунва лап поездррин,
Ван къвезвача, килигиз зун - вилериз.
Гьакьван рехи я хьи гьабурун дерин,
Пехъи жезва - мелни, т1урфан гьадариз.

Айазди кьур, кьижей къурун чхел хьиз,
Акурла цав ишехьзава, ван къачуз.
Аламат яз, килигзава вилериз,
Ана тамар, тахсир квачир тазва куз.

Ван къвезва заз, накъвадин чан авахьиз,
Адан къене, рик1 кьунава дустагъда.
Гьатай т1алцик, кьазва  вилер агажриз,
Уьмуьр, вахт це, хъжедайвал ужагъда.

Ингье, амач, секин я ван амачиз.
Вилерал гьак1 элчуьд хьанва гимиш ви.
Мич1и хьанва, кьуд пата экв авачиз,
Килигзавай, вилер гьиниз квахьна ви?

ГЛАЗА

Кругом гудят мелькают поезда,
Не слышу я, смотрю в его глаза.
Их глубина, безжалостно седа
И там бушуют волны, и гроза.

Как замерзшая, мокрая лоза,
Плачут воем седые небеса.
В изумлении -  я смотрю в глаза,
Сжигают там, невинные леса.

Слышу стук - это капает слеза,
В ней душа, зажата, как в плену.
От боли, зажимаю я глаза,
Дай мне шанс! - Я все назад верну.

Вот и все. Глухая тишина,
В глазах струны, серебром полезли.
И кругом, оказалась - царство тьма,
А глаза, куда-то вдруг исчезли.