Ты не шкадуй мяне, мой сябра любы

Михалевич Мария
Ты не шкадуй мяне, мой сябра любы
Усё мінулае схавалася ў гушчар.
Я не сумую без цябе, мой дружа,
Жадаю я здзяйснення сваіх мар.

Жыцця майго мяняецца напрамак.
І лёс пятляе паміж рэк і гор.
Дзіцём была – цяпер дзяўчынай стала
Усё адбылося без хлусні між зор.

Я не шкадую, што была цнатлівай,
Лягчэй так жыць, не ведаючы хмар,
Навошта быть сярдзітай і сварлівай,
Калі жадаеш атрымання мар.

Лепш раздзялі з сябрамі гора, клопат,
Тады любоў паселіцца ў душы.
І сэрца ўзляціць вышэй за зоркі
Не зможаж больш хавацца ў глушы.

07.02.16