Вучиз диде, лезги ч1алал рахазмач...

Меджидова Ульяна Эльбрусовна
Вучиз ,диде, лезги ч1алал рахазмач,
Вучиз инсан инсанд ч1алахъ агъазмач ?
Лагь ,  вучиз чун къакъатзава ч1алавай ,
Лезги к/вале ц/ай хъувунвай къвалавай ?

Вучиз , диде , фитнедихъ чун ягъазва ,
Гьиниз квахьна чи рик/ерин гьахъвилер ?
Вучиз чи халкь гагь терхеба рахазва ,
Гьиниз квахьна чи халкьарин садвилер ?

Вучиз амач,диде,милли адетар?
Гьиниз фена халис лезги хесетар?
Валлагь, диде, зи вилериз шел къвезва .
Т1имил квахьнач гьа чилелай миллетар!!!

Ваъ , диде , инанмиш я чи лезгияр ,
Са хизан яз , са халкь хьана сад жеда .
Дидед чил хуьх , ч/ални вик/егь лезгияр ,
Игитар куь рекье аваз мад жеда .