Гiмн мiста Лиман

Николай Мотков
 
                Гімн міста
                Лиман            
Муз. М. Мотков                1667                Слова М. Мотков
                Благословенна земля, прадавня,
                Славних століть давнина,               
                Пращурів наших – слобідських козаків,               
                Гідна поваги вона,
                На берегах у заплавах Оскола, вод Жеребця і Дінця,
                Край будували предки славетні,
                Нами любим без кінця!

                Приспів
                Місто Лиман – дивне, прекрасне,
                Світле, яскраве, палке,
                Твоя краса золота, незрівнянна,
                Хвилями щастя пливе,
                Місто Лиман – плідний, барвистий,
                Щедрий здобутками край,
                Благословенний, святий, єдиний,   
                Слався, живи, процвітай!

                Місто казкове, завітне, чудове,
                В царстві палких, ніжних квіт,
                Ниви, озера, духмяна хвоя,
                Друзів ранковий привіт,
                Фонтан, музей, монумент Перемоги,
                Парк, залізничні шляхи,      
                Рідний, ясний оберіг променистий,
                Краще тебе не знайти!
               
                Місто прославлених знатних династій, 
                Мужніх героїв війни,
                Лікарів, вчених, артистів, поетів,   
                Край прославляють вони,               
                Храми, проспекти, сквери, каштани,
                Стрій неймовірних чудес,
                Двічі герой космонавт, син Лиману -
                Сокіл безкрайніх небес!

                Край легендарний, потужний, відомий, 
                Звісних починів, ідей,
                Світ господарств робітничого класу,
                Дій працьовитих людей,         
                Слався чарівний край України,
                Щастя, натхнення життя,
                Місто мети - джерело мрій, надії,
                Перлина, рай відчуття!