Сябру

Михалевич Мария
Адкажы, колькі можна сварыцца,
І адзін аднаго абражаць?
Мабыць, час надышоў, каб мірыцца?
Сябра мой, як цябе не кахаць?

Ты адзіны мяне разумееш.
Падтрымаешь, падарыш цяпло.
Выбачай, калі что. Я дурэю,
Бо мяркую – дабро адыйшло.

Больш не веру ў казкі і байкі.
Пасталела – змяніўся пагляд.
У цёплы край адляцелі ўсе качкі,
А ў душы не зацвіў новы сад.

09.02.16