Женщина. Лосева Наталия

Радко Стоянов 2
Женщина! Я без тебя слепой!
Ты- мои глаза! Ты – моя мудрость!
Без тебя бы не шумел прибой,
Не вставало солнце рано утром.

Женщина! Ты плодородье нив.
Сок созревшей грозди винограда.
Чувствую с тобою сил прилив,
Для чего рожден, и что мне надо.

Распахнула ты мне в жизнь окно,
Подарила крылья за спиною.
Как с тобою много мне дано!
Не одна ты – целый мир с тобою.

      ЖЕНА
Превод: Радко Стоянов

О, жена! Без тебе сляп съм аз!
Ти си моите очи! И мъдрост!
И прибоят сякаш е без глас,
слънцето без тебе не изгрява.

Ти си плодороден райски кът,
сок съзряващ от уханно грозде.
С теб съм силен в своя земен път,
зная и какво сърцето може.

Ти осмисли ми живота цял,
подари ми ти крила корави.
С теб животът всичко ми е дал!
Теб светът звезда-мечта те прави.