Кладочка

Виктор Плут
           КЛАДОЧКА

Біля гаю на річеньці
Була кладочка - місток,
Де збирались на гойдалки
Молоді під вечірок.

Сміх юрби лунав до ранку,
Там співали в ясну ніч,
Зустрічали так веснянку
Та й вели кохану річ.

Вже немає там місточка
Жаль, журба...Лиш спогад є,
У якому та кладочка.
Вона й досі серце рве.

Де ж ти, кладочка - місточок,
Як знайти тебе мені,
Щоби спів твій, як струмочок,
Не рвав душу по весні.

А вона вже йде до річки,
Гай схвильований тремтить,
Місяць світить в ніч доріжки,
Зайшов спокій у цю мить.

Стало серцю так спокійно,
Не бентежиться душа.
Лише спогад мій замрійний
У цей вірш зібрав слова.

Всі вони про наш місточок,
Сільську кладочку річну,
Та й про перший пелюсточок,
Що побачив цю весну.


3.03.2012