Колискова

Ефим Лейбович
Вечір загляда в віконце,
Між дерев сховалось сонце,
Іграшки немов звірятки
Наче грають з нами в прятки.

Десь сховались  по куткам,
Звідти щось шепочуть нам,
Ми лягаєм в наше ліжко,
Укриваєм ручки, ніжки.

Наче подруга подушка
Гріє лагідно нам вушка,
Ковдра тепла обійма,
Не лякає нас зима.

А коли на дворі жарко
Ковдра і легка і ярка,
Кицька солодко муркоче,
Розляглась і спати хоче.

Не чутно пташиний спів,
Місяць на хмаринку сів,
Десь у лісі у грибочка
Їжачок звернувсь клубочком.

Погуляє ніч до ранку,
Тихо щезне на світанку.
Ти прокинешся раненько,
Поруч знову рідна ненька.