Onne retsept

Ирина Кайдалова
                Ave Alavainu tolkes

Kuidas saaks onne katte?
Motisklus-, kahtlemishetkil
su sisehaal sosistab sulle:
"Laisale onne ei teki!"

Uuri, ja loenda, ja ela,
ja kannata,
toota ja laula,
ja opi, ja opi!
Loo! Sest looja
voib heldel
kael jagada
onne, mis
tuhjast ei teki!

Onn - see on naerdes raskusi
kanda,
kui tunned sopruse olga...
Onn - see on parim koik
armsale anda:
arm, see ei tunnista volga...

Voitlus! Ei selleta sammugi saa!
Nii olnud see aegade algusest!
Onn pole pime unenao-maa!
Ta elab su seesmises valguses!