Я любил тебя вовсе не зная

Андрес Сальминк
Я любил тебя вовсе не зная
Вовсе не зная того что люблю
Любовь моя там где звёзды сияют
Словно цветочный ковёр на лугу

Любишь ли ты я не знаю
Любишь ли ты боюсь я спросить
Тихо бреду в сентябрь непогожий
И не дойду до тебя а дождь моросит.

Вечером поздним хмурится осень
Голос твой звучит сквозь  туман
Что-то кричу ох как хочется очень
Ночь подругой своей назвать   

Как любить тебя вовсе не знаю
Любовь уведёт в   пыль дорог
В вечность где звёзды сияют
Словно цветочный ковёр на лугу.

"Трио киноактёров" Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis и Saulius Bareikis
https://www.youtube.com/watch?v=z-CD9H-Va8M

As mylejau tave tau nezinant
Tau nezinant tave as myliu
Mano meile plati kaip zvaigzdynai
Kaip zydejimas lauko geliu

Ar mylejai mane nezinojau
Ar mylesi paklausti bijau
Eisiu eisiu, rugsejui lasnojant
I tave kaip ligsiolei ejau

Velu vakara, rudeni pilka
Tavo balsas per ruka aides
Sauks i kelia, i tolima ilga
Pasitiks ir per nakti lydes

Ir mylesiu tave tau nezinant
Meile ves tuo dulketu keliu
Amzina ir plati kaip zvaigzdynai
Kaip zydejimas lauko geliu...

Оригинальный текст выглядит так:
Sentimentalus romansas

As mylejau
Tave
Tau nezinant.
Tau nezinant
Tave as myliu.
Mano meile
Plati
Kaip zvaigzdynai,
Kaip zydejimas
Lauko geliu.
Ar mylejai mane,
Nezinojau.
Ar mylesi –
Paklausti bijau.
Eisiu, eisiu,
Rugsejui lasnojant,
I tave
Kaip lig siolei ejau.
Velu vakara,
Rudeni pilka
Tavo balsas
Pro ruka aides.
Sauks i kelia –
I tolima, ilga,
Pasitiks
Ir per nakti lydes.
Ir mylesiu
Tave
Tau nezinant.
Meile svies man
Visu tuo keliu – – –
Amzina ir sviesi
Kaip zvaigzdynai
Kaip zydejimas
Lauko geliu.

Rugsejo pilnatis: Poezijos rinktine. – Vilnius: Vaga, 2003.
Antanas Jonynas

http://day.lt/poezija/ruduo/sentimentalus-romansas