можна те прощать?

Владислава Даценко
Шумлять слова нестримним виром
І лобом б'ються в кожний кут.
А війни зараз кличуть миром
На зрізі політичних смут.

В мішки тепер ховають правду,
І в думки волю відберуть.
Дарма повірили у владу,
Що підвела народну лють.

Змінили лиш обличчя кату,
Залишивши той самий зміст.
Він зводить сам колону п'яту,
В брехні зростає його хист.

Солодкі ллє в народ промови
І в'яже очі та вуста.
Чи ж то не зрада?
Чи не змова?
А як же Сотня та свята?

Невже вони дарма померли?
І все дарма?
Народ мовчить!
І Україну геть роздерли...
Хіба ж вам, люди, не болить?

Та що ж це, люди! Що ж це з вами?
Чи ви поглохли? Чи німі?
Земля засіяна синами,
Убитими на "не війні".

Нас зрадили прокляті Юди -
Про "кулю в лоб" тепер мовчать.
Та тільки не воскреснуть люди...
Хіба ж то можна те прощать?