На твоите години

Радко Стоянов 2
    На дъщеря ми - Соня

На твоите години любовта
е още нежна, вдъхновена песен.
И блика многолика радостта,
далече е дъждовната ти есен.

На твоите години мъдростта
е щит, чрез който бури побеждаваш,
рушиш миражите на глупостта,
но вярна на копнежите оставаш.

На твоите години светлина
от твоята добра душа извира.
Цветя красиви в райска долина
сърцето ти за всекиго намира.

На твоите години си Творец –
духовен мост към бъдното изграждаш.
Достойно носиш гордия венец,
усмивки, вяра и надежди  раждаш!

На твоите години си жена
любима, майка, дъщеря известна.
Очакваш внуци, внучки – не една,
съдбата ти щастлива е, чудесна!

Бъди честита и благословена,
от светла вяра с обич окрилена!