Тя знае

Ласка Александрова
Тя обича да слуша
дъждовната песен
и словата на вятъра.

Тя обича да пее
и пее,
когато й липсваш.

Тя знае,
че след дъжд
слънцето е най-радостно, 
а очите й
най-сияйни,
щом те видят.