Украiно! На краще надiйся i живи!

Валерий Справедливый
Скоро день настанет.
И соединится брат с братом,
и не найдётся силы такой,
чтоб нас победила."
Богдан-Зиновий Хмельницкий.

I головне: Начальники, що над народом давно вже вищi! 
До такого керування, просимо Вас, хоть не дойдiть Ви,
як показано у знаменитому фiльмi "Веселi жабокричi".
Тодi на Украiнi з керiвництвом, може щось i вийде.
Ми зможемо i лiнь i пянство з коррупцieю i безробiттям,
усi разом якось перемогти жваво i хотiлось би швидко.

А тепер починаю свiй вiрш я.

Старiючий ясень по-новому тихо скрипить i скрипить.
Поэт Шевченко давно уже в Каневi, на горi спить.
За що вiн боровся, про волю и рiвнiсть писав вiршi.
Шоб нашому люду бiдному краще жилося на Украiнi,
"i щоб усi були рiвнi i не було богатих i бiдних".

А що зараз твориться на нашiй Украiнi?.
"Вернулося майже усе на свое мicце.
Народ у них став по-новому бiдний
Ще й деякий доiдае останню кiстку".

Коррупцiя, крадiжки и хабарi ще гiрше расцвiли,
"бувае, що брат на брата знову точать ножi,
i часто на вулицi ходять зовсiм пьянi мужi,
iз пенсiею стало iще зовсiм гiрше i гiрше",
можливо знiмуть налог iз дiдовськоi пенсiйноi тисячi.

Живiть люди кожний с надiею на свого всевишнього.
Не пiддавайтесь на любi провокацii, щоб там не вийшло.
На зависть своiм ворогам в карманi двi дули складiть.
Тихенько кабанчика держiть, коровку з вершками i сиром,
робiть свiй хлiб, iз свiжих овочiв смачний борщ варiть.
Не бiйтесь бiльше нiяких диких банд и воровитих бандитiв.
Вони порозумнiли i лiзуть в кармани тих, хто вiд них повище.
Щоб взять побiльше зеленi вiд воротил закордонних приiзжих.