О люди, люди!

Александр Бирзула
О люди, люди! Горе Вам!
 Ви, як манкурти, позабули
 Свої степи, по берегах
 Річок, як тінь, у полудень поснули.

 Поснули, мовби сон…
 Нам до життя додасть наснаги.
 А може, Нені нашій стон
 Нарешті перекине ваги.

 Куди поклали нашу совість,
 На іншу чашу гаманець.
 Ми пишем… пишем нашу повість
 Лишень початок, не кінець.

 Рвонули в мрію, та облуда
 Нам знову очі затуля.
 Чому ж обмани знову всюди,
 Кров,… мов водиця з журавля.

 Чому манкурти знов в двері,
 Куди подівся люд з Майдану?
 Та тільки список на папері,
 Та біль… затурканих при владі.

 Герої злих телеекранів,
 Ви стали прапором для тих
 Кого не спіймано на зраді,
 Кому прибуток з наших лих.

 О люди, люди! Горе з Вами!
 Ви, мабудь, звикли до навали,
 Ви, мрію в собі заховали
 Та в зошит тихцем записали.


 «Журавель» - у розумінні «колодязь»