Ненька

Елена Лугавцова
Я би неньку Україну
Обняла руками,
Щоб її ніхто, ніколи
Не топтав ногами.

Щоб над нею небо тільки,
Тільки сонце було,
Щоб могла вона радіти,
Не була похмура.

Щоб життя завжди кипіло
Радісно, весело,
Не ділили б її тіло-
Ні міста, ні села.

Не плювали в її серце,
Не краяли б душу,
Щоб життя було без смерті,
Але плакать мушу.

На коліна її ставлять,
Сльози аж рікою,
Та ніхто лиш не заставить
Бути під п'ятою.

Встань, моя країно,
Будь навік живою!
Ненько Україно,
Я завжди з тобою!

22.12.13 р.