Шас пасмо3ма новыя новасти!

Васыль Брыль-Кобзар
Ну, аб тым вертихвост,
Шо крадзёт

Мы сейчас на канале Культура
Аб усопшым ва гробь!
А то шо вы мне тутака
Шэ й а Ленине, мо, вж?

В нас цари но ж улад абманули ли
Хоць каво дзе, ты што?!
И вся нехрысць няхай но уж тулицца
Ф целявизар гавновск.

Вот Иван, вот Игор, вот Цимур ещо ж.
Так-так-так! Баранов б!
И хай тока салдаты пают, бо, го,
Пабедзили зь взе й псов.

Кто есть кто? Да навошта це хрумалКи сь.
Дак английски ж шпион!
И хоть лопни, а ни вам адтулинКи й,
Кабы добрае шкло.

В навасцях мы фсе токи ваюйимо:
Онь сугроб неких ф повсць!
Гэ, а тама ящэ ведзь скарлупинка
Фпала в обмарак в гной.

Там вогонь, тамо лужы са кручами!
О дэ шо глянь, дружок.
И ничо пазнавальнага в дупинак.
Сам шукай! Бо й зь найдзёсь.

Ну, бывал в шпань пророк. Да й ий той адзин.
Месинг Вольф. А щэ хто ж.
Эксьтрасэнсы! Во гэтыйи обмацком
Щас жывых знайдуць злодзь.

Бо ж в астрал нада фходзь!
Дзе й ци й мала шэ мёртв.
Наберись шизаков ф кладбигщох.

… опшым, е развлекаты чым сов:
Вот сабачка! Вот кошк!
А во й ножк.

Бо а дзе кошка вжорла дзятлов.
Ци й хто дзетак збирог ат сапог.