Лоскуты теней

Павел Егоров Энтлор
Настав тій вечір, що лякає
Смуглястих тіней довжиною.
Чим день новий на нас чекає,
Хто нас зустріне за горою?

Не можна людям довіряти,
Бо постраждаєш головою,
Тварини вчилися стріляти
В людей за шторою – війною.

Час не лікує, це дурниці,
Він тільки мрії забирає. 
Під вітром дерево крениться,
І зайвим шумом нас лякає.

Палає сонце все сильніше,
Лише тому, що світить в очі.
Що вечір з тінями залишить
Нам, проводжаючи до ночі?

Згасає вже останній промінь,
Зрослися з сутінками тіні,
Пішов назавжди ти, відомий,
В думках залишив смак полині.

Чорніє небо, ніч навколо,
Зірки яскраві так далекі,
Що не дістати їх ніколи.
Ти улетів від нас, лелека.

П. Єгоров
25.02.2016