Схаменiться

Виктор Плут
СХАМЕНІТЬСЯ
 
Люди, прошу, схаменіться,
Плаче серце... Стогне біль.
Йдіть до храму, помоліться,
Повзуть хмари звідусіль.
 
Не вбивайте ви надію,
Не потрібна заметіль.
Я від цього холодію
Поспіль декілька неділь.
 
Жах... Вогонь...
Стук барабанів
Віддається у душі.
Немов я серед шаманів
В центрі міста - у глуші.
 
Я кричу, ніхто не чує,
Зупиніться... Боже мій!..
Нащо люд отак злобує,
В водохресні чисті дні.
 
Нащо бити, руйнувати,
Все від пломеню руде,
Треба, люди, міркувати,
Псевдомир ваш ось онде.
 
Все палає, крик, ганьба,
Стали дні суворі.
Жах крайнеба, боротьба,
Де ж світляні зорі?..
 
Все ж я вірю, зірка зійде,
Ніч освітиться як день.
Заіскриться сонце, вийде
З співом зоряних пісень.
 
 
24.01.2014