Зупини...

Виктор Плут
ЗУПИНИ...
 
Дніпр широкий,
всемогутній,
Хвилі свої підійми,
Щоби в час цей
несусвітній
Залишились ми людьми.
 
Зареви під небосхилом,
Нам надай сміливий глас,
Щоби він над крутосхилом
Розум дав усім завчас.
 
Небо вдень і ніч палає
Від злоби людської,
Тому ранок не світає
Від бійні жорсткої.
 
Зупини, ріка могутня
Нерозсудливості твердь.
Крові, горя вже достатньо,
Не потрібна людям смерть.
 
Зупини війну красою,
Принеси нам спокій свій,
Щоб разом були з весною,
З щирим подихом надій.
 
28.02.2014