Кришталева нiч

Александр Бирзула
Затихло місто за вікном,
Знов кришталева ніч вирує,
Вона виблискує, чарує
Та заколихується сном.

На небі зорі, мовби діти,
Порозтуляли оченята
Сьогодні ніч,...сьогодні свято
Пройшла зима, та годі скніти.

Мій місяцю! Легеню! Поміж хмари,
Твоя виблискує постава,
Та світить в ніч, немов заграва,
Що відтіняє шлях в Стожари.

Та в кришталеву ніч... не спиться,
Співає вітер за вікном,
Солодкий дощ мокрим рядном,
Ще сонну землю ніжно вкриє.

Спи солоденька,рано ще,
Тобі, ще спатоньки годиться,
Та ще Весна тобі насниться
Та листя зелень над кущем.

Херсон
26.02.16
22-50