Туга з радасцю

Ядвига Довнар
     Да Дня пісьменства ў Заслаўі
        21.08.2014

Заслаўская туга Рагнеды
Над тым "ЗамЭчкам", нібы дым...
І радасць, што сыночак веды
Спасціг з маленства на гады.

Нашчадкі дрэва Рагвалода
Пісьменствам абуджалі Час,
А той, хто Словам так валодаў -
Гарыць паходняю для нас!

І Слова дух, і сіла праўды -
Хай іх мацнеюць карані,
Ды Мова не пазнае здрады,
Ты, Божа, Мову барані!


              Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)