Лiтае i ходить

Георгий Грищенко
Літає і ходить

Хтось літає небесами,
А хтось ходить по землі,
Одне сонечко над нами
Ми величні чи малі.

У величних є посади
Та й грошей багацько є,
Промовляючи тиради,
Вони славлять все своє.

Думають вони розумні
Й будуть довго, довго жить,
Та бере за душу сумнів,
Жирний розум довше спить

У людей простих, маленьких
Розум думає, не спить
Все працює він миленький
Та підказує щомить.

Що робити, як робити
Й виживати в світі цім,
Як дітей своїх навчити,
Щоб заможним був їх дім.

А величні та багаті
Вже не думають про це,
Розум спалюють в багатті
Розкоші, дурний процес.
24.02.16.