Сiрaты

Станислав Шастак
Няма бацькі - палавіна
Сілы ёсць у хаці,
Зможа ж замясціць мужчыну
Ў жыцці дзецям маці!

І накорміць, і абмые,
Да сэрца прытуліць,
Бо за ўсё найдарагія
Дзеці для матулі!

Мамы ж як няма на свеці
Круглай сіратою
Застануцца тады дзеці,
Душа ж памрэ з ёю!