Стихи на украинском

Дара Ахот
***

Безнадія, безвіра, безодня...

Тануть тіні у полум`ї свічки.

Я ув`язнюю  вчора в сьогодні

Вдруге хочу вступити до річки...

 

 

***

Інколи не хочу, а мушу,

За парканом тримати я душу

Ще й до того  ж ціпком прив язати...

Бо втомилась я з нею гуляти.

Бо кудись вона тягне і рветься,

Не зупиниться, лиш посміхнеться,

Купу дров  легко їй наламати,

А нам з розумом вік прибирати...

 

Все частіше, не хочу та мушу

 Я тримати за гратами душу...

 

***

Знов сірий колір,  голі гілки сумні

Жадібно хмари  барви ковтають,

Ранок на каву не приходить вже, ні...

Мрії, як ожеледь, швидко  розтануть..