Ваксината - Вакцина

Мария Шандуркова
ВАКСИНАТА

Тя е вътре в нас и ни пази
от всички случайни зарази,
от всички нарочни омрази,
от рака на безразличието,
от грипа на безличието.

Не е с произход съмнителен,
тя е заряд положителен
и е ваксина препоръчителна
със история поучителна.

Още в древните книги е казано:
"Люби ближния като себе си..."
и ще живееш безнаказано.

Мария Шандуркова