Арон Гаал. Странник

Лайма Дебесюнене
Aronas Gaalas. Klajunas

As tarp jusu klajojau ilgai
Ir jums kojas mazgojau daznai.
Pailseti nusprendziau bent kiek,
Ir pazinti pasauli siek tiek.

Duonos trupinius tyliai renku,
Uzsigerdamas vyno lasu.
As isvyksiu, kai bus dar tamsu,
Nesulaukes pirmuju gaidziu.

Abejingi viskam nuolat jus,
O likimas zmogaus nesvarbus.
Jusu dvasinis saltis gilus –
Nepavyko pralauzti ledus.

As klajosiu klaidziaisiais keliais,
Nesvarbu, kada jie pasibaigs.
Tik nereikia jau zodziu kandziu,
Ikyriu, gal kam nors uzgauliu.

Visada as meldziuosi uz jus.

Арон Гаал. Странник

Я всегда бродил среди вас,
Но немного решил отдохнуть.
Я хочу ноги вам омывать
И иначе на мир взглянуть.

Крошки хлеба хочу я есть,
Дайте мне вина хоть глоток.
Я отправлюсь в свой путь в рассвет
До того, как петух пропоёт.

Равнодушно смотрите вы
На судьбу человека всегда.
Ненавижу холод души –
И давно стал чужим я для вас.

Я по свету буду бродить
До того, как закончится путь.
И не нужно мне слов пустых,
Ведь не в них заключается суть.

Буду вечно молиться за вас.

Gaal Aron. Vandor

Vandor voltam kozottetek
Szerettem volna megpihenni
Megmosni faradt labamat
Beszedeteket csak figyelni

Veletek egyutt nyulni a talba
Borotokbol egy kortyot
Egy erinteseteket ejszakamban
S elbucsuzni kakasszokor

Amikor eletek alltam
Ertetlenul neztetek
Faztam ebben a nemasagban
Nezesetek elkergetett

Vandorolok igy tovabb
Amig elfogy az ut, elfogy a szo
S elfogyok vele magam is
Aki almatlan almodtam itt…

Mindig Rolatok.