Людина умираe вiд безсилля

Катерина Жебровська
Людина умирає від безсилля,
Від сліпоти, що тулиться між сліз…
Людина умирає від без-крилля,
Від ревнощів, образ, що тягнуть вниз…

Людина умирає від безсилля,
Серцевих спазмів, нападів і ран,
Що визрівають страхом, як бадиллям,
Поміж пречистих намірів, бажань…

Людина умирає від безсилля,
Примерзлих слів, холодних молитов…
Людина умирає від свавілля,
Що ним дороги нівечить і кров…

Людина умирає від безсилля,
Від недолугих втеч в чуже життя,
У не-Живе, не-Радісне довкілля,
Де сил й Любові для себе – катма…

28.02.2016