колискова для донечки

Надежда Шершун
(з архівів, Ліні й Олесі присвячено)

Тихим вечором, коли сонечко
Після довгого-довгого дня,
Зазирає у твоє віконечко,
І крокує крізь гай навмання,

Коли тихо шепоче травичка,
І зітхає спокійно ріка ,
Засинай, моя мила донечко,
Під пісні казкаря-дивака.

Передягну в м'яку піжамку
Розплету у волоссі стрічки.
Підлаштую м'якеньку подушку,
І читатиму диво-казки.

Ти ж тихенько заплющуй очі.
Спи, маленька, солодко спи.
Сни чарівні приходять щоночі.
Їх приносять на крилах зірки.

Місяць буде тебе колихати,
Королівства насняться казкові.
Сплять і бачать слухняні малята.
Світ чарівний у снах барвінкових.