Дума

Вера Иванова 8
Не шуми ти, луже,
Зелений байраче.
Дай послухать, друже,
Як сопілка плаче.

Як сопілка плаче,
Вимовляє наче.
Може, скаже, знає,
Де козак гуляє?

Де козак? Гуляє ?      
Вороном кружляє?
Із дороги збився?
В чужині згубився?

В чужині згубився,
Назавжди лишився?
Не верта до хати,
Де чекає мати.

Де чекає мати.
Як їй раду дати?
Онучат, невістки
Жде. Не має звістки.

Жде. Не має звістки
Не одній їй. Кістки   
Воїнів і досі
Сіють вітри в роси.
               
                2001 р.