Летiли лелеки

Владимир Солошенко
Летіли лелеки
Із Півдня далеко.
Шукали вони своє рідне село.
Та тут згарищ кучі
Обпалені кручі.
Згоріли всі хати, а з ними гніздо.

Війна тут гриміла,
І смерть скрізь летіла.
Хіба розуміли лелеки-птахи?
Гармати стріляли,
Людей убивали...
Шукали лелеки вже інші дахи.

Щоб близько болото -
Їм жити охота,
Продовжити рід і створити сім'ю.
А людям бажали,
Бо їх поважали,
Щоб спокій та мир панував в їх краю.